Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Absolvoval jsem to minulý týden. Také poprvé. Bez doprovodu a bez medikace. U první zatáčky jsem vzdychl, u druhé hekl a vyvalil oči...doktor mi doporučil změnit polohu na záda a od té doby to již bylo snesitelné. Celkově asi 17minut, prokecáno s lékařem a sestrou-mozek neměl čas přemýšlet. Víc jsem se na začátku hloupě styděl než se bál bolesti. Jak řekl lékař-ženský to snášejí lépe, než my...mezi oblíbené zážitky bych to neřadil, ale neumírá se na to. Bolest odeznívá okamžitě. Takže špatné vzpomínky mám spíš na chuťově nepříjemný lektvar než na samotné vyšetření. A hlavně-vše bylo OK, prevence mi dodala náladu :-)

5 0
možnosti
Foto

I65v15o 78C80i54l98i97c58h

10. 12. 2021 12:09

Podle mne je na tom nejhorší ta noc strávená na záchodě před zákrokem. Pak už je to pohodička. Já po té šílené noci musel brzy ráno do práce nasvítil pohádku, ještě jsem zůstal první představení, kdyby byl nějaký problém. Během druhého představení jsem, po domluvě s jejich osvětlovačem, došel pěšky do nemocnice, podíval se tam na obrazovce jak vypadám uvnitř (přičemž se mi věnovala moc milá a krásná sestřička), střihli mi tam pár polipů (a odeslali je na histologii, naštěstí to bylo čisté) a než skončila druhá pohádka, byl jsem zase zpět v divadle. Ten den jsem ještě musel odpoledne připravit a odsvítit i večerní představení. A nepotřeboval jsem ani náhradní trenky. Opravdu to nic není, endoskopie byla mnohem nepříjemnější, ale je fakt, že tu jsem absolvoval o skoro třicet let dřív, takže je možná dnes již také víc v pohodě.

0 0
možnosti
PK

Tak jako znalec v oboru vždy doporučují Fortrán, nikoliv Clensu. Když započnete v 15 00 , tak máte před sebou dosti času na spánek. Jinak vše podepisuji, jen doporučím vzíti si sebou plenku, bo vzduch tlačený do stře posléze kondenzuje a mohlo by se snadno státi, že nutkání k jeho vypuštění vám udělá ze zadní části kalhot koupaliště. No a naposledy a to před měsícem jsem odmítnul doprovod a pak jsem jel a jel a dělal nákupy ale absolutně jsem netušil, kde jsem tak činil.;-DR^

1 0
možnosti
PK

Jen dodatek, v případě ufiknutí polypů, by vaše verze mohla doznat pár řádků navíc....:-)

0 0
možnosti
Foto

Já to už absolvoval několikrát a zcela bez potíží, jen onen "chlast" k pročištění mi moc nechutnal. Ovšem nové verze jsou lépe ochucené. Dokonce jednou byla kolonoskopie včetně odstranění polypu bez obvyklé analgosedace. Takž jsem se cestou domů nemotal a nebloudil.

Blog pana autora může jen někoho zbytečně vystrašit. ;-(

6 0
možnosti
VV

Kdyby to aspon chutnalo jako to kastrovany pivo, ale ne, dnes musi vsechno chutnat po umelejch pomerancich.

No a muj pan doktorr mi dela vzdy tu endosmerku z obou stran. Asi nejdriv prijem a pak vydej jak mne ujistil. a v pet odpoledn to znamena vypit litr tech osklivej pomerancu, kolem sedme pak obsadit zachod a dobre hodinu ho okupovat. noc je v klidu, jen v nekrestanskejch sest hodin vypit dalsi davku a v devet uz mam u pana doktora termin. ten se mne zepta jak se mi vede a odejdu do mistnosti s luzkama oddelenejma plentou, tam dostanu andelicka a odvezou mne do mistnosti s obrazovkama a slahounama, kde mi anestesiolog pichne neco do zily a pak se probudim zase z ́tam kde jsem se svlekal se zadkem obalenym bunicinou. obcas nejaka spoliúpracovnice pana doktora na mne koukne zezaplenty, a kdyz mne uzna za dostatecne vzbuzeneho rekne muzete se obleknout, jdete do cekarny a dejte si tam kafe. Pak mi pan doktor povi co videl, pripadne delal a zepta se zda mam doprovod nebo maji zavolat taxika.

Nez taxik priede sestry mi pripravi prasky a pristi termin k vysetreni.

2 0
možnosti
VK

Fajn napísané. To najdôležitejšie, čo toto vyšetrenie poskytuje, je, že po prípadnom odstránení polypov počas vyšetrenia sa stav hrubého čreva vracia do predrakovinového "roku nula". Takže bolesť-nebolesť, strach- nestrach, absolvovať!

Chodievam na túto servisnú údržbu každý rok (už 7x) s tým, že ten hnusný čistiaci roztok z lekárne nahradzujem "Zaječickou" a túto prekladám okrem vody aj nejakým tým pivom.

Keďže vyšetrenia absolvujem bez utlmovania, dovolím si aj drobnú radu, ktorú mám aj ja od skúsenejších "mazákov": počas vyšetrenia vydychujte nielen ústami, ale aj "druhou stranou" (znižuje to bolestivosť vyšetrenia). Raz som bol tak úspešný, že ma pán doktor požiadal, aby som na chvíľu zadržal "spodný dych", nakoľko sa mu nedarí nafúknuť črevo.

0 1
možnosti
AK

Můj strýc tu větu o bílém pečivu nepochopil úplně dobře a dal si makové rohlíky. Přišel, zavedli, konstatovali a šel znovu. Ale zase si to bude mimořádně dobře pamatovat propříště.

1 0
možnosti
AN

A56r22t89u57r 54N19o11v95a53k

10. 12. 2021 9:51

Injekce dormicum a fentanylu vás určitě nevyřadí na 24h z provozu. Z kolono si nepamatujete skoro nic, ale za hodinu jste celkem ok, možná si nepamatujete na 100% pár hodin, ale chováte se normálně. A doprovod je tam jen pro sichr a spíš nutný pro staré lidi. A nevím proč by měl mít dospělý chlap strach z něčeho jako je kolonoskopie, divná doba.

3 0
možnosti
Foto

Takhle dobrodružné jsem to neměl. Dieta a poslední noc, kdy se člověk změnil na průtokovou stříkačku byly podobné. Vlastní vyšetření vypadalo tak, že mi před ním řekli, ať se pohodlně položím, a dali mi injekci. Když jsem se pak otázal, kdy začne vyšetření, dozvěděl jsem se, že už proběhlo v narkóze a můžu jít.

2 0
možnosti
ML

M15i94l96a31n 30L27i71b35a61l

10. 12. 2021 9:18

Trenky navíc jsem si nevzal, doprovod taky ne, rajčák mi nikdo nenabídl, jak jsem byl nervózní, začal jsem pít ten lahodný likér o den dříve, takže místo 24h na záchodě, jsem tam byl 48h. V čekárně dvě hodiny, neklepat, knížku jsem měl. Nakonec nic moc drastického, gastroskopie je mnohem horší

1 0
možnosti
PS

P62e29t65r 38S98o72k29o53l

10. 12. 2021 15:01

Gastroskopie je proti kolonoskopii sranda, spolknete hadicu a pak si úporně držíte 4minuty ruce abyste si ji náhodou nechtěl vytáhnout a pak je hotovo.

Daleko horší je někdy kolonoskopie... pití několika litrů fosfátových solí je skutečná gastronomická lahůdka, sezení na míse je z toho to nejmenší. Přijde den D a pokud máte dlouhá střeva a nemáte ve svém životě moc pohybu, tak jsou hezky nalepená na sobě, to znamená, že se musí hodně foukat vzduch, čím víc se fouká, tím víc jste jako prdící vzducholoď s dírou v plášti a čím delší střeva jsou, tím víc jste s očima na vrch hlavy. Vynikající je také když nemáte doprovod a nic na bolest nedostanete a jste poslední pacient před obědem. To je skutečná výzva pro šampióny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...