Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Vy jste fakt blázen, jinak to nejde říct. Musíte si uvědomit, že i kdyby to všechno byly děsně chytrý pracovitý lidi, tak se sem Afrika prostě nevejde!!

Navíc to nejsou všechno chytrý pracovití černoušci, polovina z nich umí tak maximálně pást kozy a po počátečním pracovním nadšení se jim začne stejskat po tom africkém způsobu života. Jsou dvě základní jistoty, polovina se jich nebude chtít začlenit a my je začlenit neumíme, i kdyby jsme nakrásně chtěli. To je prostě fakt, který se nedá nijak okecat, to je jako Archimeduv zákon, který platí už staletí. Co děláte konkrétně Vy, aby nemuseli z Afriky utíkat?

21 2
možnosti
SK

No a pak tu máme ještě další věc - pokud by to byli takoví chytří pracovití lidé, tak hergot proč nemakají u sebe doma, aby se tam měli tak dobře, že nebudou muset utíkat sem a být tady na sociálních dávkách?? 

A to nemluvím o jejich naturelu, zvyklostech a náboženství, které jsou jejich osobnostní výbava, které se nezbaví.

10 1
možnosti
EP

Pořád to vaše "bychom". Mluvte laskavě za sebe a především za svoje peníze. Afričané se množí rychleji, než stačí imigrovat do Evropy a i kdybychom se jim rozdali od hlavy po patu, tak situaci v Africe nezměníme.

16 2
možnosti
LP

Omlouvám se ,Váš příspěvek jsem přečetl  až po tom co jsem odeslal svůj ;-(

0 0
možnosti
MK

Za co? I když chápu, že vám stačí málo a je mi jasné, že takové slunečné psaní vám kde k pleti jak jsem poznal na jiných diskusích

1 1
možnosti
MK

Jo a autore, ještě jedna věc. Není to tak dávno, co z jedné takové lodi vyházeli muslimové do moře křesťany. Já jen abyste věděl koho chcete do Evropy.

18 2
možnosti
SP

A ostatní lodě dopluly v pořádku. Navíc jste na té lodi nebyl, takže nevíte o co přesně šlo. Představme si situaci - jste na podobné lodi, jen s tím rozdílem, že ze sta lidí je 70 vašich příbuzných včetně rodičů, sourozenců, ostatní neznáte. A kapitán řekne, pokud 20 lidí neskočí do moře, potopíme se všichni. Jak se zachováte ?

A ještě ke všemu autor navrhuje systém, aby žádost o azyl probíhala civilizovaně.

1 7
možnosti
RS

Autor nam tady vesi habaduru na nos. Pise o zoufalych uprchlicich kteri prchaji pred hruzami valky. Boji se o zivot. A tihle lide kteri neumi plavat vlezou do chatnych kocabek a uz se o zivot neboji a nejsou zoufali. Prchaji totiz za lepsim zivotem. Neni nahodou ze je jich tolik. Propadli masove psychoze.

9 2
možnosti
Foto

Chlape, to je dočasné pomatení smyslů z horka, ne????? Doporučuji stín, případně sprchovat hlavu studenou vodou, ono se to srovná. (nejste zarytý komunista nebo Jánošík???) ;-)

11 1
možnosti
MK

Ne, ten je ještě asi na koupališti.

5 2
možnosti
MR

Je vidět že žijete ve skleníkové kultuře a z toho co nám zajistili předchozí generace. Tedy jste hodně odtržen od  reality světa jež funguje na drsnějších principech.

Uprchlíky by měla přijmout spíš Čína, ta masivně v posledních letech investovala do Afriky a je to vlastně její surovinové zázemí. Čína se nezajímá jaký tam je režim a zaplatí za suroviny.

Podívejte se na Latinskou Ameriku, ta jde z kolapsu do kolapsu a není v moci jim pomoc. a taky je zde exodus do USA... . 

Máme lekce z Iráku, Sýrie, Súdánu, Libye ... , kde není v našich silách udržet zde nějakou spravedlivou centrální vládu, neboť vlastně nejde o historický vývoj do státní formy, ale o určité kmenové skupiny, jež jsou mentálně, etnicky, nábožensky rozdílné a agresivní navzájem.

Evropa má něco nesmírně vzácného a to ještě ne všechny státy a tím je historický vývoj který k dnešní demokracii, i když je to poznamenané totalitami a snahou sociálního humanistického inženýrství, jež si chtělo vytvořit umělý svět a vše kolem nás jsou toho důsledky.

Zde de facto jde o přírodní soupeření druhů o vlastní existenci. Podívejte se na příklad Paříže jež benevoletně v 50 letech se otevřela lidem z jejich původních držav a skoro každý rok hoří část Paříže.

Příklad je Anglie a Německo jež přijalo uprchlíky a teď má velké problémy s nastupující novou generací jež se cítí vykořeněná a vybíjí si to na státě který jej přejal.

Navíc nemáte žádná právo a zásluhy k diktování co má a nemá naše společnost dělat, ta žije jiným časem a zde je to vlastně dar od předchozích pokolení a je potřeba hledět i na ta budoucí.

Právě toto slepé sociálně humanistické vnímání je cesta do pekel neboť nebere v potaz mnoho veličin kolem zdánlivě jednoduché věci. 

Naše země nemá historicky problém přijmout uprchlíky v roce 1915 jsme přijali vesnice z jednoho údolí Alp, po roce 1948 zase uprchlíky z Řecka, v rámci RVHP zde byli Kubánci, Mongolové, Angolané, Vietnamci ... .

22 2
možnosti
SP

Byla jsem v Paříži loni v září a nic nehořelo....Problémy na BV jsou způsobeny i tím, jak v podstatě uměle některé státy vznikly - v důsledku kolonizace....

Není to o tom, že by česká společnost byla xenofobní, ale ona vůbec není zvyklá na dynamiku...je hodně konzervativní a sebereflexe taky nic moc..upřímně mě tohle hodně šokovalo, ještě dva měsíce zpátky jsem si fakt myslela, jací jsou Češi pohodáři, chytří a bezproblémoví, jak jsou neprávem nedocenění atd....a teď opravdu jenom koukám...8-o

2 7
možnosti
PH

P80e75t90r 89H32a76l98í82k

12. 8. 2015 17:40

Klasicka blbost slunickaru. Jak by bylo krasne je vsechny zachranit. Jak uslechtile. Pak kdyz si vytahnou hlavu ze zadku a pokusi se zamyslet, pokud to dokazou, vystanou podruzne otazky. Kolik se jich do Evropy vejde, stotisic, milion, sto milionu, miliarda, cela Afrika? Kde budou, kdo je bude zivit, co budou delat?

Ale to je na slunickare prilis prizemni. Radsi nadava realisticky smyslejicim lidem do xenofobu a fasistu.

31 1
možnosti
Foto

Dobrý večer,

děkuji vám za váš názor. Jen mi prosím napište, kde v mém článku komukoliv nadávám do xenofobů a fašistů - děkuji!

Přeji pěkné dny. JK

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...