Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J77a90k78u30b 67Š44m43í55d

13. 8. 2015 14:22

Ani jsem tu blbost nedočetl celou. Autor asi neví, že Evropa není nafukovací a dopravit sem celou Afriku, aby náhodou někdo nežil o hladu prostě nejde. Mně nikdo nic zadarmo nedá, chodím do práce a platím daně. Nebudu vydělávat na někoho, aby se měl lépe (černoši s mobilama a značkovýma tričkama se asi blbě nemají)

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MK

Budu Vás citovat: "Evropa žije na dluh a má spoustu svých vlastních problémů, ale přesto disponuje finančními prostředky"....... právě proto. Máte za to, že by se kvůli uprchlíků měla zadlužit ještě víc? Někdo ty dluhy bude muset taky zaplatit. Nebo je zaplatíte Vy? Dám Vám paralelu s Vaší "geniální myšlenkou". Kolika lidem z ubytoven v ČR jste přispěl-přispíváte na život a bydlení ze svého rodinného rozpočtu, popř. si na to vzal půjčku? Děkuji za odpověď.

6 0
možnosti
JP

"Tak proč to neudělat, když můžeme?"

Protoze pak se z Evropy stane misto, kde uz se nebude chtit zit ani puvodnim obyvatelum. V prvni rade me zajima ma rodina, pratele, spoluobcane, evropane a nejaci africane jsou az na poslednim miste. Chci aby se mely dobre moje deti, ne eritrejske deti na ukor tech mych.

20 0
možnosti
MB

Já nejsem proti pomoci potřebným. Ale jsem proti takové formě pomoci, která ve svých důsledcích může ohrozit naši schopnost nějakou pomoc vůbec poskytovat. 

Dost mě zaskočila vaše závěrečná úvaha: "Evropa žije na dluh a má spoustu svých vlastních problémů, ale přesto disponuje finančními prostředky, potravinami, vodou a kvalitní lékařskou péčí, která může zachránit tisícům lidí život. Tak proč to neudělat, když můžeme?".

Trochu mi to připomnělo ty porevoluční velkorysé podnikatele, kteří si vzali velké úvěry, pořídili si domy, drahá auta a velkoryse sponzorovali kde co. Za to je všichni plácali po ramenou a měli spoustu  vděčných kamarádů a obdivovatelů, kteří z nich měli prospěch. Ovšem jen do doby, kdy se dluhy měly splatit. Pak se z nich rázem stali tuneláři, zostouzení kriminálníci, ke kterým se nikdo nehlásí a bývalí známí raději přecházejí na druhý chodník v obavě, že by tentokráte po nich mohli pomoc žádat oni.

5 0
možnosti
VM

Jen bych dodal. A pak byli takoví úspěšní podnikatelé, kterým po zádech plácali ti praví, a kterým byly dluhy zázračně odpuštěni, resp. je za ně zaplatili daňoví polatníci. A jestli nezemřeli, vládnou nám dodnes. Zazvonil zvonec a pohádky je konec.

0 0
možnosti
VM

Potřebným by se mělo pomáhat. Otázka je, kdo je potřebný? Ale hlavně, každý problém má nějakou příčinu a problém lze odstranit jedině tak, že se odstraní jeho příčina. Jinak je to jenom přenášení problému jinam. A jednoznačnou příčinou, podíváme-li se ze kterých že zemí přichází naprostá většina běženců, je vývoz tak zvané demokraci v režii USA a NATO. Ti lidé se tam předtím možná neměli dobře, teť masově utíkají, tedy mají se mnohem hůř. Tak že jim to pohoršilo. A nejhorší na tom je to, že vůbec nešlo o svržení diktátorů a zavedení tak zvané demokracie, dikrtatury jsou i v jiných arabských zemích a nikomu to nevadí. Ale kromě Afghánistánu (možná tam budou jiné zájmy, v současnosti nevím) byla Lybie, Irák a Sýrie zeměmi, diktaturami, které odmítaly obchodovat ropu v tzv. petrodolaru, což ohrožovalo jeho podstatu, neboť nebyl krytý (a není) ničím jiným, než v důvěru v celosvětové platidlo ropy. Nevím, zda rozpoutání této tragédie v něčem Spojeným Státům pomohlo, v kontextu s oslabením zájmu o obchodování s dolarem v asijských zemích a Rusku. Ale asi ano. Oslabená Evropa určitě bude potřebovat od USA půjčky na uživení imigrantů. No a v té souvislosti by mě zajímaly ještě dvě otázky. Kdo to platí a kam peníze z toho kšeftu s imigranty jdou?

1 0
možnosti
TP

Proč bychom měli něco z toho dělat? Nevím, jestli máte ve svém sluníčkovém okolí nějakého nezaměstnaného známého, já několik takových lidí znám a nechápu proto, proč by se měly budovat pracovní místa pro nějaké afrikány, proč by proboha nějací migranti měli dostat přednost před cca 10% lidí, kteří jsou v EU bez práce??? Proč bychom je měli živit? Ať spálí nenávistný korán, pořídí si kondomy, kalašnikovy přetaví na motyky a budou mít po problémech, a to i bez toho, aby je za ně musel řešit někdo jiný.

15 0
možnosti
VM

Naprosto souhlasím. Jen nevím, jestli by to co píšete oni chtěli. Ve spoustě afrických zemí působí dobrovolníci, učí je ve školách, učí je stavět domy, učí je obdělávat půdu. A výsledek? Raději běží tam, kde létají pečení holubi rovnou do huby. Proboha, takovou zemi nenašli ani princové z pohádky "Byl jednou jeden král". A hle, dnes je takovou zemí celá EU!!!!!

5 0
možnosti
PN

P19e67t47r 56N10o64v14á77k

13. 8. 2015 12:04

Nejen, že bychom je neměli potápět, měli bychom jim napopak stavět nové, větší lodě. A nebo, jak teď sedím na sluníčku, tak mě něco napadlo - měli bychom postavit dlouhý most až do Afriky. Nebo možná spíš tunel, na ten už si kucí pomalu zvykaj. A také bychom tam měli důsledně hlídat zákaz používání antikoncepce a případně i pomáhat umělým otěhotněním všem Afričankám, které mají méně než šest dětí. Evropa by se neměla připravovat o tolik potencionálních kvalitních osidlitelů, kdo by nám jinak vydělal na důchod.

Uf, už aby ty horka skončily.

8 0
možnosti
VM

Souhlasím. A ještě bych dodal, už aby začalo mrznout, alespoň Evropa dostane šanci se trochu nadechnout a možná zamyslet.

1 0
možnosti
TC

A proč bychom je tu měli živit? Nic neumí, nic nám nemohou nabídnout...jen problémy vyplývající z odlišného násilného náboženství a odlišných životních hodnot.

11 0
možnosti
PF

A opět je zde marné volání po tlačítku ANTIkarma  :-(

10 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...