Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

3. 2. 2012 11:12
Nikoliv...

Jediné co má být relevantní pro zvolené zástupce je to co si přejí jejich voliči- ODS by měla naplňovat volební program ODS bez ohledu na to co si myslí všichni kdo ji nevolili a stejně tak další strany.

Takže pokud si ODS udělá stranický průzkum a zjistí že její voliči jsou pro vystoupení z Unie pak by to měla ODS začít prosazovat bez ohledu na ty co jí nevolili.

Jinak ale- V ústavě je že volený zástupce má vykonávat svou funkci výhradně na bázi svého osobního vědomí a svědomí. Tudíž pokud poslanec (nebo ministr premiér prezident) sám věří že ta smlouva je škodlivá a nevýhodná měl by hlasovat proti i kdyby všichni ostatní byli pro.

1 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

3. 2. 2012 11:11
Jste mimo mísu.

Právě my máme EU co nabídnout a proto nás unie potřebuje. Sloužíme jejím průmyslovým gigantům jako odbytiště a zdroj nadprůměrných zisků, které tyto podniky v tak velké míře nemohou realizovat ve svých domovských státech. Díky nesmyslných předpisům nám zplundrovala část průmyslu i zemědělství aby nás ekonomicky připoutala k silným státům. Proč jinak by stanovovala kvóty na výrobu cukru, pěstební plochu vinné révy? Díky tomu jsme my, kdysi světová velmoc ve výrobě cukru, závislí na dovozech třeba ze Slovenska a co se týče vepřového, tak sloužíme jako odbytiště toho, co se nehodí Němcům. Kvalitní šunky si ponechávají a díky velkým dotacím nám se ziskem pohazují mnohem méně kvalitnější maso, jako třeba bůček. Zkusil jste se třeba zamyslet nad tím, proč 70% dotací pro zemědělství končí ve Francii: Premiér Nečas to řekl pravdivě. EU nepotřebuje nové členy, potřebuje nové plátce. Státy, které do politiky EU nebudou kafrat, ale budou plnit její pokladnu. A fakt se Vám to zdá v pořádku? Mi ne.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 2. 2012 11:06
já bych jen dodal

Že první podtrh v době předsedání EU neudělala opozice,ale vláda sama. Protože první střídání proběhlo už v lednu, kdy vláda sama vyměnila několik ministrů (p.Čuněk a další), takže už v lednu jezdili "na první představení" někteří politici a říkali tam "ale my už to stejně dělat nebudeme..". Když pak padla vláda, tak pak se ta šaškárna jen zopakovala..

0 0
možnosti
A

AAA3

3. 2. 2012 11:04
jo spolehnuti se na anglii nevyslo

tak bysme se rovnou mohli zase stat protektoratem bohmen und mahren, ne?

0 0
možnosti
VU

Kyros

3. 2. 2012 11:11
Re: jo spolehnuti se na anglii nevyslo

No některým by se možná i ulevilo. Už by nemuseli nést odpovědnost za svoje životy ale mohli by to svádět na ty okupanty. ;-D

2 0
možnosti
JN

Janhura

3. 2. 2012 11:04
Kysilko, nešťastníku, trochu sebevědomí!

Takovou fňukárnu ušlápnutého jsem už dlouho nečetl. Rv

Jinak - Anglie statečně bojovala, i za nás, kdežto Francouzi se za 14 dnů podělali a pak už jen přisluhovali Němcům.

3 0
možnosti
JD

pedr64

3. 2. 2012 10:58
ano

a stejně jsme spoléhali na zemi, která je v současnosti nejunijnější z unijních, a dopadlo to úplně stejně

0 0
možnosti
VU

Kyros

3. 2. 2012 10:58
Takže vlastně

máme bez řečí plnit vše co nám z Bruselu nařídí? Každá organizace se potyká s podobnými problémy. Prostě třecí plochy jsou a budou. Nechápu tyhle přizdisráče, kteří se neustále shazují a tvrdí, že jsme nejhorší národ v Evropě. Když si chcete neustále kálet na  hlavu tak prosím, ale netahejte do toho všechny občany ČR.

0 0
možnosti
JK

Jaroslav Kysilko

3. 2. 2012 11:02
Re: Takže vlastně

Dobrý den,

děkuji vám za váš příspěvek.

Opravdu si myslím, že se v rámci EU chováme nehorázně a naprosto hloupě, a že nám naši politici dělají ostudu. Respektuji váš názor, patrně si toto nemyslíte, nicméně zkuste prostě pouze také vy respektovat fakt, že si někdo jiný, třeba já, může myslet něco jiného.

Přeji vám pěkný den, JK

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

3. 2. 2012 10:57
No dobre

a teraz skúste napísať blog, kde rozoberiete konkrétne súčasný stav, výhľad kam európa kráča a čo to pre nás znamená. Skúste to urobiť, rád si ho prečítam, pretože som si istý, že sa poriadne nasmejem.;-D

Tento blog je totiž len nejaký citový výlev človíčka, ktorý sa zobudil s utkvelou potrebou nasypať si popol na hlavu.:-P

0 0
možnosti
JK

Jaroslav Kysilko

3. 2. 2012 11:00
Re: No dobre

Dakujem za vas vrely prispevok a prajem vam ozaj pekny den!

Uctivo, JK

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...