Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Roman37a

1. 2. 2012 12:20
Re: Z milionáře či úspěšného sportovce bezdomovcem

K tomu úspěšnému sportovci. Byl to voják s povolání a ti mají slušné penze a rentu. Není důvod aby skončili pod mostem. Pokud ovšem, jako tento, nepropadnou alkoholismu. Tam je každá rada drahá. A k tomu milionáři. Lehko nabyl, lehko pozbyl. Stal se milionářem ze dne na den a omylem. Díky tomu si peněz nedokázal vážit, neuměl s nimi zacházet a tak dopadl tak jak dopadl.

0 0
možnosti
JH

car_director

1. 2. 2012 11:49
Bezdomovci jsou

OBŽALOBOU TOHOTO KAPITELISTICKÉHO REŽIMU !!

1 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

1. 2. 2012 11:51
Re: Bezdomovci jsou

A Váš pravopis je obžalobou Vaší češtinářky...;-D

0 0
možnosti
A

alhajda

1. 2. 2012 11:46
Kde je lidskost?

Nevím, proč se o tom po týdnu silných mrazů vůbec mluví, ten stan měl už dávno stát a né o tom mluvit. Nedovedu si představit prožít venku třeba jednu jedinou noc, ne tak větší část svého života. Mluvit o tom v dnešní době, že je to jejich chyba, že mají jít dělat je zcela zcestná. Uvědomte si vy, kteří je kritizujete, kolik lidí je dnes ohroženo exekucí a možná, co nevidět se k nim připojí. Systém většinu lidí totálně drtí a někteří to třeba v rodinném životě a lidsky neustojí a jsou tam. Někteří si v takových situacích rovnou hodí mašli, jiní se s tím snaží bojovat třeba tím, že chtějí žít a jdou pod most.

3 0
možnosti
A

alhajda

1. 2. 2012 11:46
Re: Kde je lidskost?

Spíše mě zaráží to pokrytectví státu, který dokáže zavírat rodiče nechtěně narozených dětí, které byli někde odloženy, buduje babyboxy. Takové nalezené děti se často medializují, dávají se jim krásná jména-třeba podle svátku v den ve kterém byl nalezen atd.To vše trvá ale jen krátkou dobu, když takový člověk pak spadne v dospělosti na dno, tak se k němu chováme jak obtížnému hmyzu. Uvědomme si, že spousta z nich měla dříve rodiny, práci a nekradli. Když dnes slyšíte v TV, jak nás údajně jeden z nejlépe placených manažerů státní a.s.ČEZ okradl o nějakých 10 miliard korun machinacemi se škodou Plzeň, tak je mi z toho špatně. Takovému se ale pravděpodobně něco takového nestane. Pokud je to pravda a pokud by existovala v tomto státě spravedlnost, tak by mu měl být odebrán veškerý majetek a po odpykání svého trestu by měl jít na ulici on a podobní. To je jen jeden z mnoha zločinů, který uvádím.

2 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

1. 2. 2012 11:27
asi takhle bych to rekl:

ta hala ma byt pro nejakych 130 kousku ... cast z nich bez trvaleho bydliste, vetsina s bydlistem nekde na mestskem urade, ktery se ani zdaleka nemusi shodovat s mistem jejich soucasneho pobytu, cast zbavena svepravnosti ... suma sumarum, jestli jich pujde v dalsich volbach volit ctvrtina, tedy 30 volicu, je to hodne. naproti tomu vcelku jasne vyjadrene mineni obcanu jednotlivych mestskych casti, kteri k tem volbam velmi pravdepodobne pujdou, a neni jich 30, ale RADOVE vice ... takze rozhodnuti vedeni jednotlivych mestskych casti ani dost dobre nemohlo dopadnout jinak.

a ano, lide nemaji radi bezdomovce ... protoze bezdomovci smrdi, delaji bordel, nemaji zakladni hygienicke navyky, chlastaji a v mnoha pripadech i kradou. opravdu se divite, ze vetsina lidi nechce mit v okoli sveho bydliste zvysenou koncentraci podobnych individui ?

3 0
možnosti
SN

kuča

1. 2. 2012 11:23
A bude hůř .........!

:-)........Každého z Vás nad věc povznesených, kdy vymýšlíte tisíc jalových důvodů, proč se o bezdomovce nestarat, to může při současném systému vymáhání dluhů jednou potkat. Žádnému bych to nepřál! Samozřejmě, že jsou lidé, kterým bezdomovectví vyhovuje, ale těch je rozhodně menšina. Pražáci jsou zkrátka Pražáci ! My jsme v teple, zbytek ať se stará! Byly doby, kdy se obec, kde byl nemajetný bydlištěm příslušný, se o tyto chudáky alespoň v nejhorším postarala, kapitalismus bez přívlastků, bohužel, tuto vlastnost nemá. Sociální cítění se ztratilo!(Teď mi pár chytrých napíše. tak si je vezmi k sobě.) Víte, jako dítě pamatuji druhou světovou, v obci byla pastouška, tam bydleli nejchudší, od sedláků vždycky jídlo jakési dostali a žili trochu jako lidé.

Na závěr napíšu: Doba vymknutá z kloubů šílí ! (Není to z mé hlavy). Než něco pro ně udělat, vymyslí raději 1000 důvodů proč to nejde !!!

1 0
možnosti
J

janduben

1. 2. 2012 11:28
Re: A bude hůř .........!

a byly za 2.sv i nejaci bezdomovci a lide co umreli v -20 mrazem nebo ne a vsichni si pekne stastne zili?

dodam ze zde zadny kapitalismus, natoz bez privlastku nemame a pri nasi socialni siti je opravdu tezke stat se bezdomovcem, zvlast kdyz zarucena minimalni mzda i za tu nejpodradnejsi praci ti postaci na ubytovani a jidlo, kdyz existuji azylaky kde noc stoji 20 kc, kdy bezdak vychlasta za den tolik, ze to staci na noc na lodi hermes ak tomu bochnik chleba atd

1 0
možnosti
HZT

hyena z topky

1. 2. 2012 11:14
Je těžké určit,

kdo by se měl o bezdomovce postarat. Většinu bezdomovců vytvořili podnikatelé, kteří je vyhodili z práce a následně pak exekutor, který jim vzal střechu nad hlavou. Ovšem, že by se o ně postarali ti, co z těch lidí bezdomovce udělali je vyloučené. Ti hledí jen na své zisky a ostatní jsou jim lhostejní. Takže stát? Ale ten také nemá peníze, protože co se dá, to odkloní kmotrům a sponzorům a to co zbyde není ani na školství, zdravotnictví atd, natož pro bezdomovce.

1 0
možnosti
J

janduben

1. 2. 2012 11:17
Re: Je těžké určit,

exekutor jim vzal strechu nad hlavou? takze vetsina bezdomovcu byla vlastniky nemovitosti? kde si vzal tato data?

1 0
možnosti
IH

misaviki

1. 2. 2012 11:00
A jak jste pomohl vy?

A kolik jste jich vzal domů vy?

0 0
možnosti
L

lesicatko

1. 2. 2012 11:09
Re: A jak jste pomohl vy?

Ak by si ich aj zopar zobral, problém by to neriešilo. To mate ako s decákmi - nemusíte si sam osobne deti adoptovať, treba vytvoriť podmienky, aby decáky neboli.. To už vieme riešiť . Bezdomovectvo nie...

0 0
možnosti
JC

Jarcho

1. 2. 2012 10:48
Nejsou to úředníci, kdo rozhodují.

O přijetí daru - haly - může rozhodnout pouze městská rada, nevyhradí-li si toto rozhodování zastupitelstvo.

Úředníci o tom nerozhodují - jen volení představitelé obce.

V pochybnostech račte nahlédnout do zákona o obcích č. 128/2000 Sb., v případě Prahy pak do zákona č. 131/2000 Sb.

0 0
možnosti
B

beewasp

1. 2. 2012 11:03
Re: Nejsou to úředníci, kdo rozhodují.

Máte pravdu - úředníci mohou rozhodovat jen o přijímání daru peněžitého. Haly ne, co by z toho měli? ;-D

0 0
možnosti
L

lesicatko

1. 2. 2012 10:38
čo sa dá viac robiť ?

Otvorené stanice 24 hodín, postavenie stanov, tolerancia aj tých čo pijú v nizkoprahových ubytovniach

To je aspoň u nas maximum, čo sa dá poskytnúť v mrazoch pre bezdomovcov. 

http://bratislava.sme.sk/c/6240112/bezdomovcom-v-bratislave-postavia-stany.html

Otazka je, čo robiť s príčinami bezdomovectva.

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

1. 2. 2012 10:46
Re: čo sa dá viac robiť ?

Začal bych kvantifikací příčin bezdomovectví. Je bezdomovectví ve většině případů spíše způsobeno neschopností nebo neochotou neuspokojivou životní situaci řešit? U některých bezdomovců je bezdomovectví po většinu roku nepochybně životním stylem. Na chlast a cigára si vyžebrám a nic jiného nepotřebuju. U takového bezdomovce příčiny společnost vyřešit nemůže.

1 0
možnosti
N

NewDorianGray

1. 2. 2012 10:26
Nemáte pravdu, to není o penězích.

Magistrát by se jistě rád vyhnul zbytečné medializaci v souvislosti s případnými úmrtími promrzlých bezdomovců. Problémem je odpor jednotlivých městských částí a především jejich obyvatel. Nikdo nechce mít na svém území velkokapacitní halu, z níž každé ráno budou vycházet do ulic bezdomovci. Abych byl upřímný, představa, že to postavěj u nás, mě také nenaplňuje velkým nadšením. Proto magistrát oslovil šéfa Jablotronu, zda by místo haly nepřispěl na průchodnější malé stany.

Zlé jazyky na jiné diskusi dokonce namítaly, že od šéfa Jablotronu jde o velmi efektivní investici. Umístění haly v některé pražské čtvrti vyvolá dramatický nárůst zájmu místních o elektronické zabezpečení bytů...

2 0
možnosti
JK

Jaroslav Kysilko

1. 2. 2012 11:10
Re: Nemáte pravdu, to není o penězích.

...víte, nechci se přít. Řekl bych, že o peníze jde také, protože zatímco developerům s jejich komerčními projekty dává hlavní město většinou zelenou (když odhlédnu od korupce, kterou prodeje pozemků provází), tak pro nekomerční projekt se prostě nemůže najít pozemek. Roky magistrát sliboval, že halu koupí, ale nekoupil (tedy také otázka peněz). Teď ji najednou má (z peněz někoho jiného), ale stejně ji není schopný někde postavit a zprovoznit. A léta běží, a bezdomovci mrznou (a někteří z nich by prostě nemuseli, kdyby to někoho zajímalo...). Chtít nyní po člověku, který halu koupil, aby koupil pro změnu malé stany, mi připadá jako výsměch (a znovu se jedná o otázku peněz - MHMP do toho prostě nechce investovat)...z mého pohledu jde o peníze, tedy do značné míry (samozřejmě hrají roli i další souvislosti - pozemek atd.)

Přeji pěkný den, JK

4 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...