Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

3lipy

1. 2. 2012 15:40
Milý pane Kysilko.

Článek na podobné téma nosím v hlavě delší dobu, emoce mi ho však nedovolily napsat. Musela bych totiž velmi nevybíravými slovy napsat, co si o lidech, kteří v Paze mají tuto věc na starost, myslím. Musela bych jim napsat, že jsem si jistá, pokud by se jednalo o každého jednoho znich, že by byla hala postavena co by dup. Zrovna tak jako si poslanci dokázali osouhlasit zvýšení svých platů ta pár hodin, zatímco zrušení svých doživotních imunit a majetková přiznání válí po sněmovně roky. My nežijeme v kapitalismu, protože tam se o potřebné starají. My žijeme v hnoji, který páchne přes evropu až do Austrálie a dál. A za ty, kteří vás pod článek urážejí se stydím. Vám děkuji za to, že jste Člověk. L.Č. V

2 0
možnosti
R

Roman37a

1. 2. 2012 15:44
Re: Milý pane Kysilko.

Milá paní Čiháková. Stydět se může člověk jen sám za sebe. Vy jste z Prahy? Co byste říkala na to, kdyby vám tu halu postavili před domem.

4 0
možnosti
Y

Yarda.

1. 2. 2012 15:36
Na bezdomovce se většinou pohlíží

jako na lidi co buď vlastní vinou nebo přičiněním někoho jiného upadli do nouze. Mně se to jeví tak, že alespoň u části z nich je to příznak nějaké psychické poruchy, že se o sebe nedovedou přiměřeně postarat a jako s nemocnými by s nimi mělo být zacházeno.

1 0
možnosti
R

Roman37a

1. 2. 2012 15:38
Re: Na bezdomovce se většinou pohlíží

Poraďte. Co s pacientem který se nechce léčit?

0 0
možnosti
VČJZZ

Vobyčejný člověk je zase zpátky

1. 2. 2012 14:48
Za bezdomovce můžou nenažraní majitélé bytů

protože požadují vysoké nájemné které si normální člověk může jen stěží dovolit zaplatit, pokud chce aby mu zbylo ještě na energie a jídlo! Podle mě by všechny nájemní byty měli být regulované tak aby šlo nájemné zaplatit i z minimální mzdy. Chtít po nezaměstnaném, důchodci, matce samoživitelce nebo člověku co pracuje za méně než 10 tisíc  nájemné vyšší než 3 tisíce je nemorální a ohavná zlodějina! Jak oni to jen ti komunisti dělali že nájemné bylo v poměru k platům tak nízké?

1 0
možnosti
K

kočka

1. 2. 2012 14:49
Re: Za bezdomovce můžou nenažraní majitélé bytů

Vy byste jako majitel domu,pronajímal byty za hubičku?

1 0
možnosti
S

stedrik

1. 2. 2012 13:28
Proč by hala měla stát zrovna v Praze

Pokud Dědek patří mezi české miliardáře, kteří svou firmu vybudovali od nuly a privatizace a chce si hrát na mesiáše, jistě mu nebude zatěžko tu halu postavit u něj na zahradě a do Prahy poslat několik autobusů a ty bezďáky  do toho pupu převézt.  A nestálo by ho to ani ten blbej milion. Hassanovi tam může postavit pobočku mekáče a všicí by byli spokojení. Pražáci, že cizí bezdomovci opustili Prahu, Dědek, že jeho gesto nebylo jen planým plácnutím a rozmar boháče a Hašašíra, že místo jeho obvyklého žvanění by konečně dělal něco užitečnýho.;-D

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

1. 2. 2012 13:31
Re: Proč by hala měla stát zrovna v Praze

Náhodou, Hassan chtěl poskytnout pro tyto účely pozemek, na kterém plánuje výstavbu mešity, ale včera přivezli cihly a složili mu je přímo na prostředek. :-)

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

1. 2. 2012 13:09
Tak nevím

zrovna Praha ve svých zařízeních pro bezdomovce upustila v těchto dnech od poplatku a zaměstnanci jsou instruováni v tom smyslu, že nemají striktně vyžadovat střízlivost. Jenom nějak nemůžu najít nic o tom, že ubytovny praskají ve švech....

0 0
možnosti
J

jemitojedno

1. 2. 2012 12:38
Cela spolecnost ma problem

Ale zcela opacny! Darwin by se asi divil co jsme s jehou teorii evoluce udelali. Tem co maji vymrit pomahame na ukor tech silnejsich.... kdo tohle vymyslel?! Priroda se s nikym nepara a proto postupuje kupredu, zatimco lidsky druh porad pomaha slabsim na ukor silnejsim. Jeste pochopim lidi postizene, ty za to nemohou a ma se jim pomahat ale pokud vidim bezdaka co ma dve zdrave ruce, nohy, oci, usi.... tak nechapu proc takove spine pomahat? To je evoluce.. nezvladas? = tak pozdravuj v pekle...... dalsi prosim... ;-)

4 0
možnosti
J

Juginek

1. 2. 2012 13:02
Re: Cela spolecnost ma problem

...celkem ostře napsáno, ale nezbývá než souhlasit. Někteří si pletou sociální stát se socialistickým. Pomáhat slabším, kteří pomoc potřebují je v pořádku. Tito parazité ale pomoc nepotřebují. Jediné, o co stojí je chlast.

Škoda, že jsou takové mrazy jen vyjímečně...

1 0
možnosti
S

Skřepaslík

1. 2. 2012 12:30
Absolutně nesouhlasím s budováním těchto mrazových stanů

Tak za 1.: já bych tedy halu pro 130 vagabundů někde poblíž svého bytu nechtěla.

A za 2.: Ony už dávno existují organizace, které pomáhají bezdomovcům znovu se postavit na vlastní nohy. Existují ubytovny, kde můžete být, když dodržujete určitý režim. Podle zpráv z médií někdy předevčírem všechny tyto bezdomovecké charity jely na plno a zbývalo asi 60 volných míst...Kdo to platí? Stát!

Za 3.: Neříkám, že všichni, ale drtivá většina bezdomovců jsou akorát špinavá smrdutá individua, která nestojí o práci a nestojí o to žít jako většina. Minimálně ti v Praze.

Takže, kdo nechce být "houmles", tak jím být nemusí. ČR je natolik sociální, že existuje pomocná ruka skoro pro všechny, kdo ji potřebují... Nedostatek soucitu? Možná, ale fakta jsou taková, že jediný, koho tohle litování "chudáčků" poškozuje jsou slušní lidé, kteří pracují, platí daně a odvádí všechny platby, které po nich stát chce.

Takže jsem zásadně proti stavění stanů pro bezdomovce! Je to plýtvání penězi! Jsem vlk? Tak ať!

2 0
možnosti
N

NewDorianGray

1. 2. 2012 13:33
Re: Absolutně nesouhlasím s budováním těchto mrazových stanů

Jste vlčice, ale nevěšte hlavu, to byla i adoptivní matka Romula a Rema, a jací to byli frajeři. :-)

0 0
možnosti
MD

+R/-W

1. 2. 2012 12:24
Nezapomenout diferencovat.

0 0
možnosti
V

vzdyt_to_rikam

1. 2. 2012 12:09
těžký

To je těžký, jak říká tady pán níže - většina bezdomovců o skutečnou pomoc nestojí, jen o prachy na chlast. Osobně si myslím, že to už fakt musí být extra podmínky na to, aby se někdo stal bezdomovcem - to opravdu nemá žádnou rodinu, známé, kamarády, nic neumí, aby někde nemohl pár týdnů přebýt, najít si práci a svoje bydlení, byť někde na ubytovně, aby mohl aspoň trochu žít jako člověk?? A k tomu stanu - město by ho i postalo, kdyby bylo kde - lidi ho nikde nechtějí a kdo se tomu diví, já teda ne - a za druhé pokud jsem slyšela správnou informaci, není zabezpečený z požárního hlediska - hasiči by to nikdy neschválili k provozu...tož tak.

0 0
možnosti
A

alhajda

1. 2. 2012 13:03
Re: těžký

Možná je to i otázka systému, jak a kdy se může stát člověk bezdomovcem. Tak, jako se v kap. společnosti dopředu počítá s tím, že je zdravá asi 7% nezaměstnanost, zrovna tak se i počítá s tím, že budou bohatí a chudí a ti, co spadnou úplně na dno a budou na ulici.  Za minulého režimu tu většinou žádní nebyli. Dnes je jiný, ale pořád ještě dost štědrý soc. systém, tak jich až tolik pořád není, ale jsou tu. Kde je napsáno ale, že nebude hůř, pořád se řadíme v životní úrovni spíše k těm vyspělým zemím. To ale nemusí dlouho trvat, stačí  třeba jedny povodně, stát na pomoc mít nebude a je to. Podívejte se na poučný film -Americký sen. http://www.reformy.cz/zpravy/americky-sen-drsny-animovany-pribeh-o-vzniku-americke-centralni-banky/

0 0
možnosti
R

Roman37a

1. 2. 2012 12:03
Že se tak ptám, kolik bezdomovců jste ubytoval u sebe doma?

Když se mi začalo velmi dobře dařit, přirozeně jsem se díval okolo sebe komu podat pomocnou ruku. Několika bezdomovcům jsem doopravdy pomohl. Tedy snažil jsem se o to. Bohužel oni nestáli ani o práci, ani o jídlo, ani o ubytování. Jedině o chlast a cigarety, případně o peníze za které by nakoupili totéž. Dva jsem zaměstnal na úklidové práce okolo firmy. Dal jsem jim zálohu aby mohli žít na ubytovně a koupit si montérky a jídlo. Zmizeli jak pára nad hrncem. Dost mě překvapila drzost s jakou si přišli po čtrnácti dnech pro další prachy. Pokud ke mě přijde bezdomovec a bude chtít práci, dám mu jí. Nic extra, ale hlady a mrazem neumře.

2 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...