Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5

23. 3. 2011 13:40
pokud

vim media pouze informuji, prebiraji informace od policie a soudu. Ti ho oznacily za podezreleho a media o tom jen prinesla zpravu. Nejak tem mediim prikladate vetsi vahu nez maji.

0 0
možnosti
DV

dawit86

23. 3. 2011 13:57
Re: pokud

nejčtenějšími novinami v České republice je jeden bulvární deník, nebudu ho jmenovat ale když řeknu že ho zpravidla vídáme při bouřkách budete určitě vědět koho myslím.

Mohu Vás ujistit, že tento deník se rozhodně nespokojil s tím informovat veřejnost tím co poskytla policie a soudy...tento bulvární plátek Otakara T. obvinil, zlinčoval, odsoudil, a ted je jedním z těch co jeho sebevraždu přičítají tomu že měl výčitky svědomí.

Presumpce neviny to je něco na co se v dnešní době nehraje...Rv

0 0
možnosti
O

Ošča

23. 3. 2011 13:37
Vo co jde ?

Pokud byl nevinný, tak se rozhodl  sám a dobrovolně bez nátlaku svého svědomí........to se nedá nic dělat.....S veřejným míněním musel počítat, když se motal tam kde se stala vražda dítěte a on odmítl bojovat za svou nevinu - odmítl vypovídat (no motal se - ukájel se, bral cizí věci do ruky (batoh), pozoroval dalekohledem cizí majetek atd). Pokud byl vinný, tak ho uhnalo vlastní svědomí.......

Ještě je tady jedna možnost, že ho bez soudu zlikvidovali vězni s bachaři, aby (jako to bývá u nás zvykem) náhodou u soudu nedostal jen 12 let s možností domácího vězení, protože v tomto státě především a vždycky myslíme zejména na to aby se recidivistům nezkřivil jediný vlas. Na oběti totálně kašleme, zrovna tak na jejich příbuzné a známé, kteří jsou hluboce zasaženi. Proč vrah, který znásilnil nedostane 25 + 10 let za 2 trestné činy ? 

0 0
možnosti
MM

myskamiki

23. 3. 2011 13:42
Re: Vo co jde ?

Modlete se a to hodne, at se Vam nikdy nestane: "S veřejným míněním musel počítat, když se motal tam kde se stala vražda dítěte"

A s odmitnutim vypovedi viz. zacatek diskuze

0 0
možnosti
K

Kozel_

23. 3. 2011 13:32
Mám podobný pohled

Mám dost důvodů nevěřit policii. Nedokázali najít tělo, ač bylo - údajně hluboko - tak hluboko, že ho odkryli divočáci a po tuhé zimě bylo ve značném rozkladu (rozklad mohl probíhat tak měsíc na podzim a pak týden na jaře). Hlavní důkaz byl detektor lži. Ale který kriminálník nelže, zvlášt když se bojí, že mu přišijí, co opravdu neudělal. Dosud jen vykrádal - žádné znásilnění ani žádná násilná loupež. Bulvární podání zpráv - batoh nebyl od spermatu, ale od potu.

Policie ho chytila jen proto, že byl v databázi DNA. Pak mu nedokázali nic. Tělo museli najít divočáci, žádná technika či policejní psi. Podobně schopně pokračuje i ve věznici - vězeň se tam oběsil. Důvod - prý nebylo možné ho stále hlídat nebo tam mít kameru - kvůli jeho soukromí. Zcela nejapné výmluvy. Dokonce by si mohl jeden myslet, že mu někdo k "sebevraždě" pomohl.

Takže shrnu, naprostá neschopnost policistů i bachařů. A zároveň snaha hodit zločin na prvního, kdo se motal kolem - přece to musíme vyřešit.

0 0
možnosti
K

Kozel_

23. 3. 2011 13:35
Re: Mám podobný pohled

Média jen pokračovala v honu na čarodějnice. Kdo byl pachatelem dodnes nevíme. Pro mě má i význam, že soudce měl jiný názor a dále i to, jak policie rozhodnutí soudce komentovala. Tohle si v demokratické zemi nesmí policie dovolit. Rozhodnutí soudce tato instituce nikdy nesmí jakkoli komentovat, natož takto kriticky. Nesouhlas s rozhodnutím lze vyjádřit různými odvoláními k soudu vyšší instance, ale takováto kritika od policie je zcela nepřípustná.

0 0
možnosti
L

Leff

23. 3. 2011 13:24
nemohu souhlasit zejména s celým 4. odstavcem:

 "Ovšem k základním zásadám žurnalistiky patří rovněž nestrannost ..Tyto meze byly ze strany médií naprosto

neomluvitelným způsobem překročeny.."

O ztraceném dítěti je důležité informovat. Nic neomluvitelného tu nevidím.

A jestli byl vinen nebo nevinnen O.T.? Proč to řešíte? Znáte fakta ze spisu, víte už jak dopadly analýzy stop DNA?? Jste soudce?? Budte rád, že nejste!

Důležité je, jestli mu nikdo nepomohl. Ale, pro Boha(!), neupírejte právo na sebevraždu a neodsuzujte nikoho pro ni.

0 0
možnosti
MM

myskamiki

23. 3. 2011 13:30
Re: nemohu souhlasit zejména s celým 4. odstavcem:

ano, o ztracenem dite ma informova POLICIE CR prostrednictvim medii!!! Ne ze media poradaji vlastni lync a poskytuji prostor pro uniky z vysetrovani

0 0
možnosti
PJ

IPES

23. 3. 2011 13:15
to si člověk nevybere

policie jej pustí z vazby, pak je to její neschopnost, policie ho obviní, spáchá sebevraždu, policie je opět špatná. Ne že bych je nějak miloval, nicméně co už mají dělat. A že by po každém mediálním činu vyšli a zveřejnili vše včetně metod? To asi v jejich popisu práce není. Taky asi těžko mohou 100% pachatelů přesvědčit, aby se křesťansky obrátili do sebe a žádali o odpuštění či pokání.

0 0
možnosti
FH

Bouše

23. 3. 2011 12:59
Já bych to neviděl tak tragicky ...

Pokud se nenajdou dostatečné přímé důkazy, nemusí to ještě nutně znamenat, že byl nevinen. Jestli se sám rozhodl odejít ze světa a nezanechat žádný důležitý vzkaz na téma jeho viny či neviny, je to jen jeho problém. :-/    

0 0
možnosti
C

czernej

23. 3. 2011 12:58
co by média říkala

však oni to něčím lepším trumfnou,možná zas nějakou pedofilii na politikaRv

0 0
možnosti
J

jbsk

23. 3. 2011 12:57
JK vidoucí?

jen drobnost, z čeho vyvozujete vaši větu:

"Je mi totiž líto každého zmařeného života, kdy se člověk sám odstřihne

od možnosti poznat Boha, činit pokání a přijmout odpuštění."

On se Otakar sebevraždou nějak odstřihl? A Bůh sám je tak trochu úzkoprsý a podřídí se pravidlům, které jste mu svou ěvtou stanovil? Josef

0 0
možnosti
TM

frost.t

23. 3. 2011 13:21
Re: JK vidoucí?

Asi vychází z toho, že sebevražda je smrtelný hřích a tím pádem, je mu souzeno peklo a nikoliv ráj nebeský??? Nejsem praktikující věřící (věřím si tak nějak sám), ale mám pocit, že to nějak tak je v křesťanství....

0 0
možnosti
RO

opeth

23. 3. 2011 12:54
spravedlivy trest

v pripadu jako je tento neexistuje. evidentne jste se zamyslel nad mnoha vecmi kdyz jste to psal, musim rict velmi pekne, ale vase touha po spravedlivem trestu je naivni. Spravedlive by asi bylo, kdyby jemu nekdo v jeho veku udelal to same co udelal on te divce.. potom by ale nemohl pozdeji ten cin provest. Spravedlivy trest tedy neexistuje

0 0
možnosti
K

Koniáš

23. 3. 2011 13:06
Re: spravedlivy trest

ale ano,existuje,jen my díky omezenému chápaní nepoznáme všechny souvislosti

0 0
možnosti
AR

ttata

23. 3. 2011 12:54
Nebyl to nevinný člověk

Byl to recidivista a už z toho titulu mi jeho zmařeného života líto není.

0 0
možnosti
H

Holant

23. 3. 2011 14:27
Re: Nebyl to nevinný člověk

A víte vůbec, co to slovo znamená? :-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...