Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

socbubák

14. 6. 2010 23:02
Kolikrát ještě...?

Na Mašínech si jednou ročně kdekdo vyrábí svatozář a privátní diplom z psychologie, práva, historie a jak vidím, tak zřejmě i z teologie, ale upřímně řečeno, oni se nám, Vám, komukoliv na nějaké vyznamenání můžou víte co...Žijí si poklidně tam, kde jsou a souhlas s jejich skutky je asi potěší, z odsouzení si nepochybně hlavu lámat nezačnou. Ten humbuk kolem každého návrhu na jejich vyznamenání už je poněkud trapný. I jejich odpůrci zřejmě znají detailně popis jejich aktivit, pro mně je klíčové, že se chtěli dostat k americké armádě a chtěli se účastnit osvobození Československa od komunismu, III.sv.válku považovali za reálnou a nadcházející. Co se týče násilí - jste-li věřící a čtete Bibli, asi znáte exodus židů a kolikero bitev a vyvraždění kmenů, které jim stály v cestě, absolvovali. Někdy s pomocí Boha, někdy na jeho přání. Nepochybně znáte i příběh o Kristu a prostitutce. Nechte Soud na Nejvyšším, On u toho byl. My, co si tu v klidu a míru sedíme u PC, ne.Lze odsoudit násilí jako

0 0
možnosti
S

socbubák

14. 6. 2010 23:11
Re: Kolikrát ještě...?

- takové. Ale vynášet morální rozsudky nad osudy lidí, kteří se stali jeho skutečnou obětí, na to, myslím, nemá právo ani jeden z nás. Oni se totiž "obětí" staly obě strany. Jak bratři Mašínové, tak i některé jejich oběti, obyčejní lidé i hrdinové.  I skvělý a vyjímečně statečný Josef Mašín, otec bratrů, by dal nepochybně přednost spokojenému rodinnému životu než hrdinskému boji s fašismem, mučení a smrti kulkou. Jak se kdo staví ke genocidě vlastního národa, je každého věc. Ale na počátku těch hrdinských i sporných skutků bylo a pořád je veliké a nespravedlivé násilí na obyčejných lidech.  Až to bude vymýceno, nebudou ani "nezpochybnitelní" hrdinové, ani ti "kontroverzní". To je důležitější, než dát nebo nedat nějaké směšné medaile...

0 0
možnosti
L

lrkfa

14. 6. 2010 22:41
Škoda, že nás Senát neseznámí se jmény

navrhovatelů a s tím co dělali za minulého režimu. Možná bychom se velmi divili.:-(

0 0
možnosti
FF

FandaFlinta

14. 6. 2010 22:45
Re: Škoda, že nás Senát neseznámí se jmény

Štětina a Mejstřík.

0 0
možnosti
PV

P.spk

14. 6. 2010 22:08
Dnešní antibolševismus již nemá logiku

Za každého režimu se kariéristi, dacani, prospěcháři a zlodějíčci, kteří chtěji legálně okrádat své bližní schovávají za dobovou ideologii a moc.  Proto většina grázlů, co ani v marxismus nikdy nevěřili využili komunistickou stranu ke svému prospěchu a tentýž člověk by dnes samozřejmě využíval vládní stranu ke svým prasárnám.......píšu tu proto, že mnohé zkostntělé mozky ve svých úvahách ustrnuly a diskutéry, kteří odsuzují vraždy a zlo jako takové je nesmyslně nálepkují jako nenapravitelné komunisty...........mimochodem, já nesouhlasím ani s vraždami německého obyvatelsva tzv. českými bojovníky za svobodu těsně po skončení války.....

0 0
možnosti
OH

Lanolin

14. 6. 2010 23:05
Re: Dnešní antibolševismus již nemá logiku

Nevím jak vás oslovit, ale dobře, milý/milá "P.spk" by snad šlo. Nechápu o čem mluvíte, zde je řeč o baratřích Mašínových a jejich hrdinném  odboji. Zde není řeč o vystěhování nebohých občanů naší republiky hlásících se k ideálům třetí říše. Vždyť ti chudáci se jen hlásili ke krásnám ideálům jedné nesmrtelné říše a rádi a citlivě pomohli k odsunu té trapné menšiny z našeho pohraničí do vnotrozemí budoucího protektorátu.

0 0
možnosti
F

foticek36

14. 6. 2010 21:17
Pravda je asi někde uprostřed

Můj názor je založen na knize pana Nováka o bratří Mašínových. Jde v podstatě o to, že odešli do emigrace a přitom použili násilí. Myslím, že by vyznamenání za hrdinství neměli dostat, protože tu jsou desetitisíce lidí, kteří rovněž odešli do zahraničí a nikoho přitom nezabili. A jako třešničku na dort přidávám - když chci nepozorován přejít hranice, měl bych si vzít sebou aspoň současnou mapu.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

14. 6. 2010 21:49
Re: Pravda je asi někde uprostřed

Váš názor bude asi nejrozpornější.

Mnozí zemřeli při neegálním přechodu - bez diskuse.

Safra hodně přešlo a ani si toho nikdo nevšiiml.

Někteří utíkali s kradenými penězi (někteří jen nelegálně nesli vlastmí peníze). Někteří byli jen zdrhající zloději, provozovatelé s mankem (tedy také zloději), ale dnes všechny prohlašujeme za hrdiny.

Třeba bratatři Mašínové došli k názoru, že se musejí prostřílet a potřebují peníze. Tak omámili a spoutali policajta a nakonec ho podřízli jako podsvinče. Přepadli a transport peněz a pro jistotu umrtvili  pokladníka. pak hrdině vyrazili tou nejblbější cestou na západ aby byl velký efekt.

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

14. 6. 2010 21:11
Především je třeba vyznamenat lidovce ! A dost lží o NF !

Rv to jste křestan ? Zastávat se bolševiků  ? Škoda,l že těch fízlů nepobili víc ! m,eč Kristův na ně !

Lidovci a III. odboj :

http://protikomunisticke.misto.cz/

mašíny samosebou také, ale proš s mluví jen o nich. Lidí, kteří bojovali proti bolševikovi se zbraní byly stovky.

0 0
možnosti
KP

KRUTÁ PRAVDA

14. 6. 2010 21:25
Re: Především je třeba vyznamenat lidovce ! A dost lží o NF !

ne každý kdo kritizuje mašíny se zastává komunistů

0 0
možnosti
KP

KRUTÁ PRAVDA

14. 6. 2010 20:59
to bylo tak

Oni normálně kradli a proto museli nakonec utéct, přičemž spáchali vraždu. A když se změnil režim, tak to povýšili na protikomunistický odboj.

0 0
možnosti
PS

politicky nekorektni asocial

14. 6. 2010 21:08
Re: to bylo tak

A tys to točil na kameru, viď? Nechceš to šoupnout na youtube, abychom se také mohli podívat?

0 0
možnosti
PS

politicky nekorektni asocial

14. 6. 2010 20:13
Souhlasím

ovšem nikoli s tímto článkem, nýbrž s tím, aby toho lva dostali.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

14. 6. 2010 20:39
Re: Souhlasím

Správně, já vás podporuji. Vždyť i Jásir Arafat dostal Nobelovu cenu míru. ta proč by nemohli vrahové a zloději dostat něco podobného. R^V

0 0
možnosti
M

memento

14. 6. 2010 19:07
Medaili

byl to ozbrojený protikomunistický partyzánský odboj kde šlo o to zabij nebo budeš zabit...takže medaili! kdo jiny k tomu měl odvahu?

0 0
možnosti
OH

Lanolin

14. 6. 2010 19:12
Re: Medaili

Ach božínku, bankovních lupičů a podobných zázraků najdete v kriminalistickém sborníku safra hodně a někteří ani nemusejí vraždit. Stačí jen se prohlásit za bojovníka za svobodu a může podřezávat krčky svázaným policajtům a zabíjet pokladní?

0 0
možnosti
PV

grimosa

14. 6. 2010 18:44
myslím,

že tato země má a měla i v té době dost hrdinů, kteří skutečně bojovali proti komunismu. Nepotřebuje si hrdiny uměle vytvářet z vrahů a zločinců jejichž jediným protikomunistickým skutkem byl podpálený stoh na Olomoucku.

Podřezání chloroformem omámeného četníka(kterého přivolali k dopravní nehodě), či vražda pokladníka, který nebyl ani členem KSČ či LM, uloupení peněz a jejich použití na skutečně "odbojovou" činnost(gauč, zavedení vodovodu do domu, nakup motorky) jsou činy hodny skutečně pouze vrahů a zločinců a je jedno jestli jsou spáchany v té či oné době.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

14. 6. 2010 18:55
Re: myslím,

jiste, tahle zem chrabrych bojovniky uz ztrhala i cin Jana Palacha, skutecne samej zbabelec dnes hodnoti snahy jinych pri kterych opravdu bud svuj zivot obetovali nebo sakra riskovali... ale narod grimosu sedi u televize o hodnoti... bravo

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

14. 6. 2010 18:22
Bílý lev

se uděloval,pokud mě paměť neklame,různým diktátorům a jiným zločincům./Na šáha rezavé pohlaví si pamatuji úplně přesně/ ,takže proti jejich vyznamenání nic nemám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...