Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ephemeroptera

25. 2. 2011 10:24
Je ale třeba..

.. neplést si vlatní názor s hloupostí. Jak jste napsal v úvodu, někdo má vlastní názor podepřen fakty... tzn., že se k němu jaksi dopracoval na základě studia skutečností, faktů, porovnáním argumentů, a pak zaujal stanovisko. Ovšem názor pramenící z nějakého pocitu, implementovaného médii, nebo nějakou autoritou a nekriticky, slepě přejatý bez nejmenších znalostí faktů, které se dané problematiky týkají, tak to je hloupost a ne vlastní názor... a to se dnes často zaměňuje... Na závěr bych použil citát: Vlastní názor je jako díra do pr..le, taky ji má každý.

0 0
možnosti

sampis

25. 2. 2011 10:25
Re: Je ale třeba..

Souhlas.

0 0
možnosti

markyz.Gero

25. 2. 2011 10:24
samozřejmě že má,

má právo mít názor že ten druhý má názor který vůbec není názorem a proto je mu třeba svůj názor názorně znázornit a pak z toho vznikají názorové střety které jsou motorem lidské společnosti ;-D

0 0
možnosti

roman036

25. 2. 2011 10:19
To je úžasný.

Člověk kterej vleze do hospody kde nemá nic lepšího na práci než pozorovat cizí lidi, poslouchat jejich hovory a pak z toho vyvozovat o nich závěry, které dokonce napíše na blog, tady káže o slušnosti, o respektování.....  Co takhle si zamést nejdřív před svým prahem?

0 0
možnosti

sampis

25. 2. 2011 10:14
S druhou částí článku souhlasím,

s první ne. Ono to možná dobře zní, ale musíte si uvědomit, že z "názoru" postupně vznikají zákony. Jinymi slovy, pokud se bude většina lidí domnívat, že je správné zakázat křesťanům práci ve státních službách, pak není daleko den, kdy tento názor projeví někdo ve sněmovně a také ho prosadí. Ačkoliv tento názor může být postaven na "vině za Anežku Hrůzovou". To co uvádíte, by znamenalo, že místo toho, abyste autora tvrzení, že "křesťané zabili Anežku", po té, co mu předložíte důkazy o tom, že Hilsner nebyl křesťan a už vůbec ji nezabil,  označil za ignoranta neschopného své názory podložit, tak byste jen sklapl podpadky a řekl "to je váš názor, já s ním sice nesouhlasím, ale jsem rád, že ho můžete zastávat". Krásný příklad byl včerejší článek o tom, že vrah Zelenka nepracuje. Podle vedení věznice se pro něj nedaří sehnat práci. Kolik lidí jej chtělo hnát do kamenolomu. Nechtělo mu dát najíst, dokud nebude pracova. To není názor, to je projev imbecility a neschopnosti pochopit text.

0 0
možnosti

fioman

25. 2. 2011 10:13
Pane Jaroslave, napsal jste to

naprosto brilantně a Váš článek by si měl každý bloger, každý čtenář a hlavně každý účastník zdejších diskuzí povinně přečíst, vždy, když se rozhodne reagovat, ať již na článek nebo na diskuzní příspěvek.

Je vidět, že jste velice moudrý a kultivovaný člověk. Kéž by nás takových bylo více...  Hezký den. F.F.

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...