Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozřejmě, že lze nalézt metody, jak ohodnotit "život". Např. hodnotou hodnot, které dotyčný za život vytvoří, kolik stojí např. staršího udržet na živu, zvýšit věk dožití apod.

Jedna věc je pseudohumanistické řečnění, druhá pak racionální metoda nějakého výpočtu.

Emoce hodnotit v penězích je samozřejmě problematické. Jaká je např. cena jednoho pohnutí mysli?

0 0
možnosti

Život člověka, který si sám neváží jiných životů asi moc cenný nebude.....

4 0
možnosti

Pokud vycházím z Vašeho tvrzení se kterým souhlasím, že život každého je stejně cenný, musíme vzít v potaz i myšlenku, že můj cenný život nelze ohýbat na úkor druhého, i když se tváří jako uprchlík. Pokud do naších evropských domovů zamíří stovky tisíc muslimů s představou, že budou na můj úkor provozovat svoji víru a já se přizpůsobím, že  z peněz, které tu lidé vytvořili i přes krizi a nezaměstnanost tu budou noví příchozí profitovat a ještě to berou jako samozřejmost, že se rozhodnou vstoupit na území Británie a pokud jim to není umožněno, tak si to prostě vynutí, že budu svůj cenný život a život mých drahých vystavovat riziku, že se sem dostanou tisíce džihádistů z islámského státu, kteří nemají morální problém s uřezáváním hlav- tak kde je rovnost mezi cenou života. Mám pocit, že ten evropský se automaticky bere jako míň hodnotný,protože my se prostě musíme přizpůsobit, zkousnout rizika ,odepsat ztráty a blízké a držet hubu.

A pokud se nám to nelíbí, jsme xenofobové,rasisti a nevím co ještě. Ale co jsou potom ti, kteří hlásí nadřazenost islámu, násílí vůči ženám a diskriminaci menšin a žen ?

5 0
možnosti

J47o62s67e39f 48P85a20r41á39k

19. 8. 2015 16:40

Máme vysokou cenu a velkou odpovědnost.R^

2 0
možnosti

Jakou cenu má život, je otázka nesmyslná a výrok soudu s ní nemá nic společného. Výrok soudu jen v podstatě ocenil zmírnění smutku pozůstalých a rozhodně ne cenu života.

A pokud by Vám nějaký muslimský fanatik z řad tzv. uprchlíků zavraždil nebo zmrzačil "ve jménu Aláha" vaše děti, tak vám garantuju, že si nebudete jeho života vážit stejně jako života svých dětí.

3 0
možnosti

Souhlasím, že žádný život nelze finančně ocenit a pokud se tak stalo (10 milionů ;-D), je to pouze známka dalšího poklesu úrovně ve společnosti. Váš život však má pro vás zásadnější cenu, než život vzdálené bytosti, teoretizovat můžete, jak chcete, ale je to tak :-)

2 0
možnosti

V okamžiku, kdy budete pozůstalým po někom zabitém, uvidíte to všechno úplně jinak.

A ta orientační hodnota 1O OOO OOO Kč odškodného pro pozůstalé není absolutní strop.

2 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...