Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Typický arbitr reality na základě své víry. Kdo vám dal právo vynášet tyhle soudy ex-cathedra? Kde tu drzost berete?

5 0
možnosti
PJ

P97e22t16r 19J63a36n32o82š

22. 2. 2013 14:48

Rekl bych ze si to nejak odporuje. Takze pokud si miliardar zalozi drubezarnu nebo veprin je to tedy podle logiky autora stejne spatne, jako u krokodylu? Vzdyt zabiji zvirata po stovkach jen kvuli slusnemu zisku.

A naopak pokud krokodili farmu zalozi chudak, jen kvuli sve obzive, je to dobre? I kdyz stejne bude chtit prodavat se slusnym ziskem a zabijet zvirata po stovkach. 

Nebo jedina moznost je ze si kazdy musi zvire vypestovat a zabit, protoze to dela kvuli sve obzive? Potes koste az zacnete ty kravy a prasata pestovat v panelacich. Jatka budou asi ve vane...

Nebo tim asi autor chtel rici ze lide ve mestech musi byt vegetariani, zatimco na samotach muzou pro obzivu zvirata zabijet. 

Ne, takovy svet nechci. za  komancu jsme pestovali slepice, kraliky, brojlery, ta doba je ale pryc, ted hodlam delat svuj obor, a za maso si radsi zaplatim. At si klidne miliardar zalozi jakou farmu chce, kdyz me jeho nabidka masa neoslovi, tak to nekoupim, pokud ano, nemam problem to koupit. Ten kdo to zalozi si nese riziko, kdyz o to nikdo nebude mit zajem, prodela a bude muset prodat pod naklady aby omezil ztraty.

8 0
možnosti
OM

Po pravdě je mi úplně jedno co kdo jí, když mu to chutná. Proč nejíst krokodýli, kdyř se zde třeba může jíst tuňák nebo žralok. Taky to není typicky česká potravina.

Na co bych spíš kladl důraz je zázemí chovu. Životní podmínky toho chovaného jatečního zvířete. To je to, co by mě zajímalo. Pokud má dobré podmínky a v rámci možností slušný život, nevidím problém v tom třeba konzumovat Yettyho. Pokud ale žije na ploše jen o 10 cm větší než je on sám, je to zlé, i kdyby se jednalo "jen" o slepici.

2 0
možnosti
RH

A co je nám do toho. Žer si co chceš.

A my si taky budeme žrát co chcem.

(Pro admina: slovo žer jsem přebral z nadpisu)

4 0
možnosti
JH

J74a36n 27H13l63a21v43a89t52ý

22. 2. 2013 14:13

Bože autore, nebuď tak pünktlich. Za pár let budeš rád i za pečenou krysu.Rv

6 0
možnosti
MS

Předpokládám, že kůň je  j a t e č n í  zvíře, i když není speciálně kvůli masu chován. Co však s koňským masem, když je třeba nějakého chudáka utratit kvůli zlomené noze ? To se má vyhodit? Kdysi jsem někde na čundru jedl koňský salám a vůbec nebyl špatný. Jiná věc samozřejmě je, že by měl spotřebitel vědět, co kupuje.

7 0
možnosti
MN

Pane, mate v tom nejakej zmatek :) Ohrozeny druh, ktery byl vypestovany a rozmnozovany v zajeti? Nebo nelogicnost chovani krokodylu v zajeti na farmach, kde se zivi zbytky (odpadem) ? :)

Asi takto ... kazdy muze mit nazor, jaky chce. Nekdo je vegan, nekdo veri v boha ... at si kazdy dela, co chce. Ale nutit svuj nazor jinym, protoze zadny jiny nazor nez svuj neakceptuji, je blbost ;)

1 0
možnosti
HH

No, hlavne to neni Babisuv plan. To totiz puvodni majitel zalozil drubezarnu. A napadlo ho, ze misto aby platil za likvidaci podmerecnejch/poskozenejch/proste Bckovejch kusu kafilerce, tak s nima bude krmit krokodyli. Tedy primarni myslenka bylo snizit naklady na drubezarnu. 

A tomu chlapikovi se nepovedlo nekolik let prosadit legalizaci krokodyla jako jatecnyho zvirete - furt to nekde na ministerstvu drhlo. Takze misto mirnyho zisku byl v tezkym minusu. Takze nakonec prodal celou farmu Babisovi, a ten to nakonec nejak behem par mesicu zaridil. Babis, rekl bych, nikdy nemel v planu provozovat krokodyli farmu, spis k ni prisel jak slepej k houslim.

No a jinak - po svete beha a leze spousta dobrejch zvirat - uz jste zkusil zabu, hlemyzde nebo potkana? Jsou chutny.

3 0
možnosti
PJ

P20e54t61r 64J58a90n75o31š

22. 2. 2013 14:53

coz je jedine spravne. Proc likvidovat bez uzitku maso? At tim nakrmi krokodyly, kteri pak nakrmi nas. Na zemi je cca 1 miliarda lidi trpici hladem, tj to je jedine rozumne reseni, efektivne vyuzit i neprodejnou drubez.

2 0
možnosti
TV

tento recept jednoho známého cestovatele prostě musíte zkusit:

Pikantní masové koule z delfína

K přípravě budeme potřebovat: 500g mletého masa z delfína, 1 rohlík, 1 suchý rohlík, 1 vejce, strouhanku, mletou papriku, papriku nebo kapii, chilli koření, mletý pepř, olej, sůl, 138 jablek střední velikosti

Ideální je maso z mladého delfína. Nejlépe je zabít březí delfíní samici a najemno namlít vytažené mládě, nezkažené pohledem na svět. Mleté maso promícháme v míse s namočeným a vymačkaným rohlíkem, třemi lžícemi strouhanky a s vejci. Pokud maso pomeleme vícekrát, směs i hotové kuličky budou jemnější. Směs ochutíme solí, pepřem, chilli kořením, hořčicí, olejíčkem z čínské polévky a mletou paprikou. Důkladně směs rukama propracujeme. Papriku omyjeme, vyřízneme semeníky, zbytek nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do směsi, ze které v rukách tvarujeme kuličky stejně velké, o průměru asi 3 cm. Tyto kuličky obalíme lehce ve strouhance a usmažíme v rozehřátém tuku nebo oleji dozlatova - pomalu, tedy alespoň 15 minut. Následně vyhodíme všech 138 jablek, protože se k mletému delfínovi vůbec nehodí. Hotovou krmi podáváme s bramborem. ;-D

3 1
možnosti
JK

J44a15k65u86b 36K41o37d56y52s

22. 2. 2013 13:14

připadá vám Austrálie jako ekonomicky nevyspělý země - tam totiž považují klokana za běžné maso ( a tedy vědí co jedí). A proč by ho nemohli dovážet do Evropy? Jako že vy jíte jen to co je jateční v ČR (nebo cele EU) a nic jiného? Jak k tomu chudák kráva přišla, že se stala jateční - asi proto, že má dobré maso, stejně tak k tomu přišel klokan a stejně k tomu přišel pravděpodobně krokodýl. Pokud se tyto zvířata v zajetí nadmíru dobře množí, není důvod je nepapat. To že vám to příjde špatné - v pořádku, ale zobecňovat to že lidé jsou zmlsaní je blbost

6 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...