Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Víte uražení poražení dokazují svou malost a bezvýznamnost tím, jak neustále kňučí a hledají to pověstné "stéblo", kterého by se chytili. A když už se topí, tak kopou a kopou a kopou, až se utopí. Žádný z kandidátů není a nebyl žádný ideál. Špíny, polopravd a nepravd se objevilo ode všech velmi mnoho a jak se chovala média, to byla jenom špína a zvratky. A ta novinářská žumpa tu kvákala ty zhovadilosti svých pánů z Německa a Švýcarska (čest vyjímkám) tak rezolutně, až to přehnala a dojel na to právě Karlík s čírem. A koneckonců je úplně jedno, zda-li bude na hradě senilní Karlík nebo podkuřující Miloušek.

2 2
možnosti
HK

Problém leží v tom, že jakékoli celostátní volby jsou tak ohromný podnik, že prakticky při každých z nich někde dojde k nějakému porušení zákona a soudy by musely pak zrušit prakticky všechny a nikdy by se žádné nedokonaly.

Během voleb musí být hlavním korektorem názorů a "informací" politický oponent a soudnost lidí. Prostě nemůžete nekriticky dát na něco, co si přečtete v novinách, ať je to Blesk nebo jiné periodikum.

Soudy musí sledovat hlavní možná porušení, jako by např. byly manipulace s volebními lístky předem, manipulace s hlasy v urnách apod., nepuštění kandidáta do veřejnoprávních médií apod., tedy porušení zákona, která kandidát nemůže svým vystupováním ovlivnit, ale mohou mít podstatný vliv na výsledek voleb.

3 0
možnosti
JH

J47a86n 26H64l45e59d57í31k

19. 2. 2013 17:12

Důvody, proč Správ soud nečetl a zahodil stížnosti : 1) Zeman by asi už druhé nevyhrál, možným vítězem by mohl být Franz nebo Dienstbier,kteří by tak bezhlavě nepodporovali bolševíky , 2) vysoké náklady,, 3) mezinárodní ironie na českou politiku

0 3
možnosti
HK

On to četl. Kdyby měl soud rušit volby pro každé porušení zákona, žádné volby by se nikdy nedokonaly. Např. by provokatéři kandidáta A (průzkumem méně šancí) udělali něco nezákonného "ve jménu" kandidáta B (průzkumem více šancí), takže formálně by porušení zákona bylo přičitatelné B (nebo nikomu) a musely by se opakovat. Po druhém, třetím opakování by to již všichni měli za komedii a za neschopnost demokracie jako takové a šlo by se za někým s tvrdou rukou, s demokracií by byl ámen.

Politika holt nejsou dětské kuličky, ani školní soutěž v kraso-recitaci.

1 0
možnosti
MS

to  Dušan Streit: pojdme na to z druhe stranky a pojdme ji vyjmenovat co oba z kandidatu ve svem zivote udelali pro tuto zem dobreho ( a muzeme do toho zahrnout klidne i rodice ci prarodice kandidatu ) Pripominam zajimaji me pozitivni veci ne negativni?

1 0
možnosti
MJ

Nejsme v USA, kde se prezidentem stal v roce 2000 volebním podvodem a rozhodnutím soudu Bush. Naštěstí. :-)

3 2
možnosti
MJ

Naštěstí nejsme v USA, pro úplnost.

0 2
možnosti
Foto

Každé rozhodnutí soudu je subjektivní. Podobný rozsudek se dal čekat mimo jiné i s ohledem na cenu voleb.Soud v kampani zjistil tři konkrétní protizákonnosti. Předně šlo o sporný inzerát v deníku Blesk, kde se objevily ostré útoky na Schwarzenberga, avšak neprokázalo se spojení zadavatele inzerátu se Zemanovým týmem. Jako další problematické prvky kampaně soud jmenoval šíření nepravdivých informací o vystěhování Schwarzenbergovy známé ze zámeckého bytu v Čimelicích nebo pokusy spojovat jeho rodinu s fašistickým a nacistickým hnutím. Potěšilo mne, že soud jasně vyjádřil svůj názor na pravdivost některých tvrzení. Snad se tyto informace dostanou ke všem voličům.

6 2
možnosti
VK

V61í31t 68K43u29č80e20r83a

19. 2. 2013 15:26

Pokud jsou jen dva kandidáti na jednu funkci, probíhá poslední den předvolebního období a objeví se hrubě nepravdivý inzerát na celou stránku novin o jednom z kandidátů, skutečně se nedá dovodit, že to byl někdo ze strany protikandidáta. (To už jsem zase u kapříků a pěti u stolu...)

2 0
možnosti
ZZ

Karma! R^

Mimo jiné mě dostalo i toto vyjádření: "V projednávaných věcech byla pro soud velmi podstatná následující okolnost. Na každý, byť i neférový, argument měl oponent v rámci kampaně šanci odpovědět," dodala k tomu už v pondělí Dostálová.

Toto rozhodnutí soudu mě jenom utvrdilo v tom, že na NSS sedí lidi, kteří nemají odvahu způsobit pořádný rozruch zrušením výsledků voleb, byť sami seznali, že zákon prostě porušen byl. ;-€ Rv

7 4
možnosti
HM

tak že  nejvyšší soud uznal,že lidi si zvolili prezidenta lháře..a tím se máme smířit ..??

13 5
možnosti
Foto

Musíme. Alternativou byl ještě větší lhář.Rv

6 11
možnosti
DK

D73a65v94i96d 15K57r21á52l

19. 2. 2013 13:28

soud může shledat porušení zákona a přesto upustit od trestu.

3 0
možnosti
JR

J69a76n 65R20i97c59h87t90e27r

19. 2. 2013 13:56

Ve správním soudnictví se tresty neukládají;-)

1 0
možnosti
HP

Pochopil bych, kdyby volič Miloše Zemana podal stížnost, protože se cítí být podveden. Toto nechápu.

2 3
možnosti
JN

Nechápeš? Já se ani nedivím....

2 6
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...