Promotérka šperků nejen ve službách státu

20. 06. 2014 11:11:11
Při zátahu policie v bytě tehdejší šéfky kabinetu premiéra Nečase se jak známo kromě jiných cenných věcí našlo také větší než malé množství drahých šperků. A jistá doposud neznámá šperkařská firma nyní podle MF DNES tvrdí, že byla paní Jana Nagyová (nyní již Nečasová) promotérkou firmy a propagovala jejich zboží...
Jana Nagyová (Nečasová)
Jana Nagyová (Nečasová)| foto: Dan Materna, MAFRA

Jen předesílám, že proti tomu ve své podstatě vůbec nic nemám a považuji za ryze soukromou věc každého podnikatele, jakým způsobem a kým nechává propagovat svoje výrobky.

Předpokládám ovšem zcela samozřejmě, že k takovému „promotérství“ spojeném s půjčováním velmi drahých šperků musí existovat nějaké písemné dohody, na základě kterých se realizují. A také předpokládám, že v souvislosti s poskytováním takových služeb dochází k nějakému peněžnímu plnění. Tedy jinými slovy, že je spojeno s nějakou finanční odměnou pro toho, kdo se stane promotérem drahých šperků a na VIP státních akcích je propaguje na svém vlastním těle. Těžko uvěřit, že by to někdo dělal zdarma.

Takže se před námi rýsuje docela jednoduchá rovnice o několika málo neznámých, které je poměrně snadné doplnit. Pokud tedy byla šéfka kabinetu premiéra Nečase promotérkou šperkařské firmy, neměl by být problém doložit na obou stranách předmětné smlouvy (asi se bude jednat o Dohodu o pracovní činnosti nebo Dohodu o provedení práce, podle počtu hodin, které této práci dotyčná promotérka věnovala), dále výpisy z účtů na straně firmy i paní Nečasové o odměnách z těchto dohod plynoucích, písemný souhlas zaměstnavatele paní Nečasové s takovou formou přivýdělku během výkonu stávajícího zaměstnání (a v tu stejnou pracovní dobu) a v neposlední řadě daňové přiznání, v němž jsou tyto příjmy na základě Potvrzení o zdanitelných příjmech od šperkařské firmy paní Nagyovou (Nečasovou) řádně přiznány a zdaněny (alespoň za rok 2013).

Existují-li takové dohody a doklady, není s tím vůbec a především podle zákona žádný problém a vše je v pořádku (byť se nám to může u vysoké státní úřednice zdát nevhodné či dokonce podivné). Neexistuje-li však těchto několik málo výše zmíněných a vzájemně propojených dokladů a dokumentů, které tuto činnost prokazují a legitimizují, jedná se o účelovou a neskutečně vykonstruovanou lež. Ze strany firmy by se v takovém případě pravděpodobně jednalo o úmyslný trestný čin (krytý pravděpodobně finančním plněním v „hotovosti“ nějakou na případu zainteresovanou „třetí stranou“) a ze strany paní Nečasové by šlo o další přitěžující okolnost v její a manželově již tak dosti zamotané kauze.

http://zpravy.idnes.cz/mf-dnes-sperky-nalezene-u-nagyove-byly-pujcene-fqo-/domaci.aspx?c=A140620_085808_domaci_vez#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

Autor: Jaroslav Kysilko | pátek 20.6.2014 11:11 | karma článku: 21.44 | přečteno: 1046x

Další články blogera

Jaroslav Kysilko

Pomáhat a chránit znamená stát a koukat?

Každé ráno všedního dne chodím s mými malými dětmi do školy, a protože mám děti tři, je to už pěkná řádka let, co pravidelně během školního roku chodíme stále stejnou cestou, vždy kolem času 7:30.

4.5.2022 v 9:39 | Karma článku: 32.28 | Přečteno: 1353 | Diskuse

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

V přímém přenosu právě na kanále jedna ve formátu HD vysílají...moje střeva. Téměř rychlostí světla proniká endoskop naprosto neomylně mými útrobami a zarazí se až po 90 centimetrech, když jen jedním očkem nakoukne...

10.12.2021 v 8:08 | Karma článku: 39.30 | Přečteno: 8068 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 9.85 | Přečteno: 114 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 535 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 519 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 229 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3111

Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...