Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jakl: Povýšenost, mlžení a lhaní z hradu vyvolává zlost

Přečetl jsem si článek o tajemníkovi Ladislavu Jaklovi, který na jedné straně označil za lživé informace Lidových novin o tom, že by měl být jedním z autorů textu prezidentské amnestie, a na straně druhé si postěžoval, že se stal kvůli amnestii terčem vyhrožování...

zdroj: iDNES.cz, autor: David Neff, MAFRA

V žádném případě nesouhlasím s tím, aby kdokoliv komukoliv vyhrožoval smrtí. Ze zkušenosti píšícího blogera však vím, že v lidech vyvolává zlost a agresi i odlišný názor, natož, když si někdo z lidí dělá „dobrý den“. A to si tajemník Jakl z lidí beze sporu dělá. Jeho četná vystoupení v posledních dnech v kontextu s amnestií byla plna pýchy, pohrdání lidmi této země, polopravd, zamlčování a pravděpodobně i účelových lží s cílem cosi zatajit či neprozradit, a toho by se měl člověk nejen na pozici tajemníka prezidenta vyvarovat.

Veškerým spekulacím a nepříjemnostem ohledně autorství textu amnestie by se totiž dalo jednoduše předejít otevřeností, pravdou a normálním sdělením, kdo ji zpracoval a dal jí podobu právního dokumentu. Pokud tuto informaci nemám nebo nechci sdělit, tak přeci nemohu přijmout pozvání do televize, kde jediným tématem půlhodinové diskuse je právě amnestie. Jakl však do televize klidně jde, i přesto, že předem ví, že nemůže nebo nechce odpovědět na otázky, na něž bude tázán.

Jelikož hrad neřekl, kdo tu amnestii sepsal, pak se pochopitelně rojí spekulace o tom, kdo to mohl být. Lidové noviny (LN) nyní mají dokument, který hovoří o třech lidech, z nichž se nikdo k amnestii nemá. A lidé amnestií přímo a negativně dotčení, ale všichni ostatní, pořád čekají, až se pravda ukáže. Nebo spíš prozradí.

V tom nejhorším možném případě si napsal amnestii prezident Václav Klaus sám, respektive ji nadiktoval právníkovi, ovšem nenechal si mluvit do jejího obsahu, nebo ji sepsali právníci všech těch, jejichž klienti byli v rámci amnestie osvobozeni v souvislosti s velkými kauzami spojenými s mnohamiliardovými či mnohamilionovými podvody. A to mluvíme o podvodech, které připravily obyčejné lidí o peněžní vklady nebo celoživotní úspory, které vložily do bydlení, které nikdy neuvidí.

Jako blogerovi mi jednou pro jeden nepříliš významný článek přišel email se strohým oznámením „Zabiju tě“. Bylo to hodně nepříjemné, ale důvodem, proč mi tento email přišel, byl "pouze" můj odlišný názor formulovaný v článku, jakých vyjdou na serveru iDNES.cz každý den stovky. Tajemník Jakl sebevědomě, pyšně a ironicky v televizi prohlásil, že na amnestii se podílel „široký“ okruh tří lidí. Jakoby o nic nešlo. LN nyní ta tři jména zveřejnila a Jakl je pohoršen, neboť je to podle jeho slov všechno bezbřehá lež. Pak se ještě politoval, že mu lidé kvůli amnestii vyhrožují. Rozhodně mu to nepřeji, ale je tady při nejmenším několik velkých ALE...

Pokud by totiž nebyl tajemník Jakl pyšný prezidentův úředník, choval se slušně a informoval obyčejnou formou veřejnost o tom, kdo amnestii napsal, neexistovaly by žádné spekulace a pravděpodobně ani žádná zlost vůči jeho osobě. Nebylo by totiž důvodů k tomu, aby byl případně neprávem s amnestií spojován. Všichni by věděli, kdo to napsal. Možná by lidé i tak byli naštvaní, ale aspoň by věděli, na koho se mají zlobit a koho se mají ptát na to, čemu v souvislosti s amnestií málokdo rozumí. Takhle to vypadá, že tomu nerozumějí ani ti, kdo ji sepsali. Vypadá to, že ani nepřemýšleli a prostě jenom něco hodili na papír.

Jestliže se na amnestii Jakl podílel, tak by měl přijmout svůj díl odpovědnosti a měl by širokou veřejnost podrobně informovat o tom, jakým způsobem autoři amnestie přišli na to, že byla formulována právě takovým způsobem, jakým byla. A rovněž by měl vysvětlit, proč se dotkla tolika podvodníků a grázlů, kterým se české soudy za přispění policie snaží roky jejich trestné činy dokázat a poslat je po zásluze za mříže. Proč byla amnestie udělena i v případech, kdy měly být v dnech nejbližších zveřejněny rozsudky. Prostě by měl tajemník Jakl ten všechen čas v médiích věnovat právě tomu, aby amnestii vysvětlil.

Pokud se na amnestii Jakl nepodílel, mohl se všem nepříjemnostem už dávno sám vyhnout, kdyby jednoduše řekl, kdo to tedy napsal. Zcela jednoznačně je to informace, kterou by měla veřejnost vědět. Vše ostatní, co se odehrává, je jenom hra. Hra s lidmi a o lidech. Stejně, jako to, že Jaklovi lidé vyhrožují. Pokud vám totiž chce někdo něco udělat, pravděpodobně to udělá. A nemusí k tomu mít vlastně žádný důvod. Já jsem také pořád naživu a píšu dál články na iDNES.cz, a tajemník Jakl dál říká lidem lži, polopravdy nebo cokoliv dalšího, jenom ne celou a úplnou pravdu a nic než pravdu.

Lidé však mají her dost. Nechtějí arogantního prezidenta, který krade pera, nechtějí arogantního prezidentova tajemníka, který neříká pravdu. Oba jsou totiž placeni ze státního rozpočtu, takže z daní nás všech. Oba se musí ve všem, co se týká jejich úřadu, zodpovídat lidem. A oba by měli mít na srdci, že národu se má říkat celá pravda. Lidé mají na pravdu nárok i přesto, že se mnohým státním úředníkům jeví opak. A to je celé.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://zpravy.idnes.cz/jaklovi-vyhrozuji-kvuli-amnestii-smrti-fdi-/domaci.aspx?c=A130120_153403_domaci_ert

http://www.lidovky.cz/amnestii-pripravovali-jakl-hasenkopf-a-koudelka-fu2-/zpravy-domov.aspx?c=A130119_092643_ln_domov_mct

Autor: Jaroslav Kysilko | neděle 20.1.2013 18:50 | karma článku: 23,80 | přečteno: 937x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Pomáhat a chránit znamená stát a koukat?

Každé ráno všedního dne chodím s mými malými dětmi do školy, a protože mám děti tři, je to už pěkná řádka let, co pravidelně během školního roku chodíme stále stejnou cestou, vždy kolem času 7:30.

4.5.2022 v 9:39 | Karma: 32,35 | Přečteno: 1365x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

V přímém přenosu právě na kanále jedna ve formátu HD vysílají...moje střeva. Téměř rychlostí světla proniká endoskop naprosto neomylně mými útrobami a zarazí se až po 90 centimetrech, když jen jedním očkem nakoukne...

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38 | Přečteno: 8096x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Kysilko

První vytýkací dopis pro premiéra Babiše od občana České republiky

S ohledem na neutěšený vývoj situace v České republice v mnoha oblastech veřejného zájmu jsem nucen vám tímto jako řadový občan adresovat první otevřený vytýkací dopis.

3.4.2021 v 13:13 | Karma: 47,37 | Přečteno: 13481x | Diskuse| Občanské aktivity

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

OLAF se ztratil. Každé malé dítě ví, že OLAF je malý sněhulák z animované pohádky FROZEN. Sněhulák, kterého kouzlem stvořila princezna Elsa a který se tu a tam rozpadne na hlavičku, mrkvový nos, ručičky z klacíků a kulaté tělíčko.

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43 | Přečteno: 2305x | Diskuse| Politika

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

V pátek se uskutečnila na Pražském hradě oslava padesátých narozenin Martina Nejedlého, poradce současného prezidenta ČR Miloše Zemana. Zúčastnilo se jí 500 pozvaných hostů z řad přátel a kamarádů oslavence...

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04 | Přečteno: 680x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  9:48

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Soud rozhodne v případu upálení družky. Bylo to italské manželství, říká obžalovaný

25. dubna 2024  9:45

Krajský soud v Brně dnes vyhlásí rozhodnutí v případu muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:29

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...